9,25% purrerente – og god sommer!

Før helga ble Conta Inkasso og Conta Faktura oppdatert med ny forsinkelsesrente. Noen mindre forbedringer i systemet har vi også lagt inn siden sist.

Før helga ble Conta Inkasso og Conta Faktura oppdatert med ny forsinkelsesrente. Noen mindre forbedringer i systemet har vi også lagt inn siden sist.

Det er Finansdepartementet som endrer maksimalsatsen for forsinkelsesrente hvert halvår. 1. juli ble den satt opp fra 9 til 9,25 prosent. Purregebyret er uendret.

Før vi går videre benytter vi anledningen til å ønske deg en riktig god sommer. Kundeservice hos Conta holder åpent som vanlig i hele juli, og vi svarer som vanlig på e-post nesten døgnet rundt.

Her kommer forbedringene vi har lansert den siste måneden:

Eksport av sakshistorikk til PDF

Disse dokumentene vil gjøre regnskapsføreren gladere, da det blir enklere å dokumentere f. eks. innbetalinger som er høyere enn opprinnelig fakturabeløp. Du finner knappen for å generere PDF-fil under historikken inne på den enkelte inkassosaken.

Import fra Uni Micro

Som noen kanskje alt har sett har vi lansert en importfunksjon for inkassofiler fra regnskapsprogrammet Uni Micro. Du finner den under Saker > Import. Les den detaljerte artikkelen om hvordan du gjør det.

Kortere påkrevd ventetid for samlesaker

Når du oppretter en inkassosak i Conta Inkasso har det til nå vært en sperre som gjorde at forfallsdatoen på alle fakturaene måtte være passert med 14 dager. Det er som kjent ikke lov med purregebyr før den tid. Det er derimot lov med renter fra første dagen etter forfallsdato.

Utviklerne våre har nå endret dette slik at bare den første fakturaen i hver inkassosak må ha forfalt med 14 dager. Det holder nemlig at én faktura har forfalt med 14 dager for å ilegge purregebyr. Resten trenger bare å ha forfalt med én dag. Dette gjør at du kan komme raskere i gang med inkassoen i noen tilfeller. Eksempel:

En kunde har fått to fakturaer med forfallsdatoene 16. mai og 16. juni. For å få med begge fakturaene på samme inkassosak måtte man tidligere vente til 16. juni + 14 dager, altså til 30. juni. Nå blir ventetiden redusert til 16. juni + 1 dag = 17. juni.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få flere gode tips og nyheter på e-post.

Lag en konto og kom i gang