Ny overskrift på inkassovarsel

Tidligere kunne du velge den litt mildere «Purring/Inkassovarsel» som overskrift på inkassovarslene i Conta Inkasso, men nå er kun «Inkassovarsel» godkjent.

Tidligere kunne du velge den litt mildere «Purring/Inkassovarsel» som overskrift på inkassovarslene i Conta Inkasso, men nå er kun «Inkassovarsel» godkjent.

En purring er et valgfritt steg før du sender inkassovarsel, og fungerer egentlig bare som en påminnelse for kunden. Et inkassovarsel er et varsel om at beløpet vil rettslig inndrives hvis det ikke blir betalt.

Mange tenker kanskje at det kan virke strengt å sende et inkassovarsel, men det er helt vanlig praksis. Det er ingen grunn til å være flau for å be om å få betalingen du har krav på. Alle bedrifter gjør det når kunder ikke betaler.

Blir tydeligere

For å gjøre forskjellen på purring og inkassovarsel tydeligere er det er det nå kun «Inkassovarsel» som er godkjent av Finanstilsynet som overskrift på et inkassovarsel.

Forutsetningen for å sende inkassovarsel med purregebyr er at fakturaen har forfalt med minst 14 dager. De fleste hopper over purringen og sender inkassovarsel først som sist, siden det korter ned tiden til inkasso kan settes i gang.

Kommentarer

 1. Morten Greger Odd:

  Hei, hvis inkassosak ikke hjelper i utbetalt husleie, vil dere da hjelpe til med at det blir registrert
  betalingsanmerkning på leietekar?

  Mvh
  Morten

  • Jostein Hakestad:

   Hei Morten!

   Det skal ikke være noe i veien for å kjøre inkassosak mot leietaker:
   https://conta-inkasso.no/privat/

   mvh
   Jostein Hakestad
   Webjournalist, Conta

Legg igjen en kommentar

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få flere gode tips og nyheter på e-post.

Lag en konto og kom i gang