Vær på vakt mot unge kredittsyndere

De fleste som får betalingsanmerkninger er mellom 20 og 30 år. Vær derfor ekstra våken når du gir kreditt til denne aldersgruppa.

De fleste som får betalingsanmerkninger er mellom 20 og 30 år. Vær derfor ekstra våken når du gir kreditt til denne aldersgruppa.

215 000 nordmenn har nå betalingsanmerkninger. Tre av fire er menn, og de fleste er under 30. Totalsummen som ligger til grunn for betalingsoppfordringene er tredoblet de siste 10 årene, skriver Aftenposten.no.

– Mange kommer seg aldri ut av det, sier Knut Jacobsen i analyseselskapet Experia.

Vet ikke hva betalingsanmerkninger er

Conta Inkasso anbefaler deg å ha et spesielt tett fokus på kunder i segmentet som statistisk sett synder mest. I alt 22 000 unge mellom 20 og 29 var personlig konkurs 1. august 2011.

Ifølge Aftenpostens artikkel kjenner bare halvparten av de spurte i denne aldersgruppa konsekvensene av å få en betalingsanmerkning. Tallene stammer fra en undersøkelse som ble gjort på oppdrag av DnB Nor nå i sommer. En undersøkelse fra Forbrukerrådet viste at hele 31 av 33 elever på videregående ikke forstod verken innholdet i inkassobrevene eller konsekvensene av å betale for sent.

Kredittsjekk og raskere oppfølging

For å unngå å bli ett av firmaene som lekker likviditet på grunn av ubetalte krav, anbefaler vi deg å bruke den innebygde kredittsjekken i Conta Inkasso Conta Kredittsjekk før du inngår nye kundeforhold. Hvis kunden ikke betaler er det som alltid svært viktig å starte inkassosaker så raskt Norges lover tillater det. Følger du opp kravene med Conta Inkasso er du sikret lovmessig innkreving på raskest mulig vis.

Foto: Istockphoto.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få flere gode tips og nyheter på e-post.

Lag en konto og kom i gang